Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Borsa İstanbul Ceyhan Anadolu Lisesi

Telefon : 03226122141
Belgegeçer : 0
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://borsaistanbulceyhananadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Namık Kemal Mahallesi. Ahmet Ural Sokak No46 Ceyhan
VİZYON : Öğrencilerin kendilerine, ailesine ve ulusuna yararlı birer birey olabilmeleri için nitelikli bir eğitimin verilmesi. Araştıran, soran, sorgulayan, eleştiri yeteneğine sahip olan, karşı çıkan, koşulsuz kabulü reddeden, düşüncelerini açıklamaktan korkmayan ve farklı düşüncelere saygı duyan, kendisini yenileyen ve geliştiren, yeniliklere açık olan, çağın gerektirdiği teknolojik olanaklardan yararlanmasını bilen, başarının sadece test çözmeden ibaret olmadığının farkında olan, paylaşma duygusunu geliştirmiş, şiddete ve kötü alışkanlıklara karşı çıkan, sporun zeka ve ahlakî kazanımların mimarı olduğunu bilen bireyler yetiştirilmesini sağlamaktır.
MİSYON : Millî Eğitim Temel Yasası’nda belirtilen temel ilkelere bağlı kalınarak; çevre olanaklarından yararlanıp, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini de gözönüne alarak, bunların en etkin ve verimli bir şekilde kullanılıp geliştirilmesi. Eğitimin niteliğinin artırılması, sosyal ve kültürel becerilerin geliştirilmesi. Eğitim ortamını nesnel ögesi olan fiziksel koşulların düzeltilmesidir.
BAŞARILAR : Okulumuz açıldığı günden itibaren başarıların devam ettirmektedir. Başarı grafiği hızla yükselmekte ve Ceyhan´ın parlayan yıldızı olmaktadır. Heryıl taban puanımız yükselmektedir. Farklı üniversitelere gönderdiğimiz yüzlerce öğrencimiz mevcuttur.

Öğretmen :43
Öğrenci :850
Derslik :22
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :4950
Yemekhane :1
Revir:1
Öğretim Şekli :Tam gün
Saatler : 08.20-15-25
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce / Almanca
Isınma : Klima
Servis : Okulumuz öğrencilerinin 200 e yakını servislerle okulumuza gelmektedir. Ceyhanın her yerinden okulumuza gelen servisler vardır. Ceyhan ın köylerinden okulumuza ücretsiz taşıma yapılmaktadır. Taşımalı öğrencilerimize ücretsiz öğle yemeği verilmektedir.
Ulaşım : İl merkezine karayolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanmaktadır.İlçe sınırlarında ise şehiriçi dolmuşlarla sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Namık Kemal Mahallesinde bulunmaktadır. Bulunduğu mahalle nezih bir mahalledir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İlçe merkezinde bulunmaktadır.İl Merkezine Uzaklığı 45 km.
Kontenjan Bilgileri : 136
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuz adrese dayalı ortaokul başarı puanına göre öğrenci almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu : Okulumuzun YGS / LYS başarı durumu Türkiye ortalamasının üzerindedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 50
Sportif Etkinlikler : Okulumuz Voleybol takımının il birinciliği mevcuttur. Okulumuz Futbol ve Voleybol takımlarının ilçe dereceleri mevcuttur. İki takımda Ceyhan ikincisi olmuştur. Masa tenisinde Ceyhan birincisiyiz. Sınıflar arası turnuvalar yapılmaktadır. Kortbol Turnuvasında Ceyhan üçüncülüğü vardır. Atletizm yarışmaları mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler : 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı gibi çeşitli bilim fuarları yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları : Yeni proje çalışmalarımız devam etmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Comenius Projesi kapsamında beş ülke ziyaret edilmiştir.
Yazdır :